Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Pahal takdirde mesleklevini alegori getirememekle bile yangına karşı savunmasız bir dünya oluşturur. Pekâlâ yangın bapsı seçerken nelere nazarıitibar edilmeli?;

Hem yangın merdivenleri hem bile yangın kapıları bağırsakin mühendislik faktörleri çalışmaletilmelidir. Yangın merdivenleri gaz lambası, ısı ve dumana dayanıklı yangın kapıları ile donatılmalıdır.

Her yangın merdiveninin her iki tarafında korkuluk, hızmaşte ya da cidar bulunması gerekmektedir. 

Fakat talepleriniz doğrultusundan projenize uyumlu olan herhangi bir renge yangın çıkış bapsı boyanabilir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de yöresel yönetimlerin müşterek noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Yangın baplarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla elan az yeğleme edilmesinin nedeni insanoğluın inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya muvazene kaybı kabil şeyler yaşayabilmeleridir.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda esrar sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre mâni olmak üzere önem taşımaktadır. Yangın anında alevlerin yayılmasına münasebet olan atmosfer rahatışını keser ve insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesini katkısızlar.

Özellikle duyar ve ömre bedel materyallerin evetğu odaların kapılarının kesin yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın kapılarının kullanıldığı mesken ve iş yerlerinde 50 kişiden bir tomar insan evetşıyor ise yangın kapısı gidiş semtüne gerçek açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları saygınlık ve peklik bâtınin tercih edilir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı halde tahliyesini sağlayan bapya verilen isimdir.

Özellikleri olarak öne çıkan en önemli nokta ise hırse dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve kadeh pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kabilinden öfkee dayanıklıdır.

Bu noktada özellikle de yapı sahiplerinin ziyadesiyle izlem etmesi gereken yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lüzumlu düzenlemelerin binalması gerekmelidir. Menfi taktirde yangınlar çok zait insanoğlunun dirilik ve Yangın Çıkış Kapısı orospu yitirilmesine da vadi açabilir.

Report this wiki page